MikkoKiuttu

Yrittäjyyspaketti on hyvä alku

Kauan kaivattu yrittäjävähennys tulee voimaan ensi vuoden alusta. Toiminimille ja henkilöyhtiöille suunnattu yrittäjävähennys antaa verokannusteita erityisesti pienyrityksiä ajatellen. Hallituksen yrittäjyyspaketilla panostetaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka vastaavat suuresta osasta uusia työpaikkoja. Myönteistä on myös se, että mikroyritykset saavat tukea ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

Yrittäjän veroprosentti on nyt viisi prosenttiyksikköä korkeampi kuin vastaavan tulotason palkansaajan. Pienille yrityksille tarkoitettu viiden prosentin yrittäjävähennyksen käyttöönotto edistää työllisyyttä, koska kasvupotentiaali on niissä työllisyyden näkökulmasta kaikkein suurin. Muutoksella henkilöyrittäjien verotus saadaan myös oikeudenmukaisemmaksi suhteessa palkansaajiin ja osakeyhtiöihin. Viime vaalikaudella yhteisöverotuksen laskeminen auttoi osakeyhtiöitä ja suuryrityksiä.

Suomi nousee vain työnteolla ja yrittäjyydellä. Talouskasvun ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoittaminen ja vahvistaminen vaativat paljon työtä.

Kotimaisen yrittäjyyden kasvun tukemiseen tarvitaan monenlaisia toimia vielä lisää. Paikallista sopimista yrityksiin luottamuksellisessa ilmapiirissä tarvitaan lisää. Pk-yritykset tarvitsevat investointeihinsa vaihtoehtoisia ja joustavia rahoitusratkaisuja nykyistä enemmän, koska yritysten pankkirahoitus on selvästi aiempaa tiukemmassa. Hallitus voisi kunnianhimoisesti uudistaa koko yritysveromallia Ruotsin mallin suuntaan, jossa työpanokseen perustuvia tuloja kanavoituisi paremmin investointeihin ja se loisi lisää kipeästi kaivattuja työpaikkoja.

Yrittäjyyspaketti on hyvä alku uudistuksille, jotka kannustavat yrittäjyyteen. Toivottavasti yhteiskuntasopimuksella vielä rauhoitetaan työmarkkinat ja saadaan ennustettavuutta talouskasvun pohjaksi.

 

Mikko Kiuttu

Yrittäjä

Espoo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Yrittäjyyspaketti on hyvä alku''

Entä sen jatkuvuus ja loppu?

Käyttäjän MikkoKiuttu kuva
Mikko Kiuttu

Pekka: Budjetista rahat eduskunnan hyväksymisellä ja keinot käyttöön mahdollisimman pian. Näiden lisäksi tarvitaan paljon muitakin toimia, mutta taloudelliset realiteetit eli valtion lisävelkaantumistahti huomioiden, veronkevennyksiin ei ole lähiaikoina varaa. Kannustava perusturva (KD:n malli) Britannian Universal Credit-pohjalta tekisi työnteon vastaanottamisesta kaikissa eri elämäntilanteissa nykyistä kannattavampaa.

Markku Tulkki

Niin ja sitten tulee tämä ns. työnäyte "pakolliseksi" ja kun se on annettu niin eikun kaveri pihalle ja uusi antamaan näytettä. Tämä Lindströmin aivopieru on jo olemassa tällä ns. koeajalla. Koeaika umpeen kaveri pihelle ja uusi kokeiluun, niinkö se menee parahin Kiuttu.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niin kauan kun suomessa ei yrityslakia muuteta kokonaan ja työntekijöiden oikeutta tehdä ulkopuolisen laskuttajan kautta töitä,ja saada mm.ruotsin malliin joustavuutta osa-aika ynm.hanttihommien tekoon on aivan sama mitä nämä lässyttävät.Täällä tähdätään 1940 luvun rangaistus ja sanktio politiikaan edelleen ja kehdataan puhua rakennemuutoksista,uudistamisista jne.KELA kin elää kesksustan johdolla vielä kivikautta,ttt:n siirto kelaan on kestänyt viimeiset 30 v.ja muualla pohjoismaissa jne,on yhden luukun systeemit toimineet jo vuosikymmeniä.

Virossa on aivan erilainen yrityslaki,samaten saksassa jne.kun hallitus ja sen taustajoukot eivät aikanaan hyväksyneet tutkimuksen tuloksia joissa nuorilta ITSELTÄÄN ja TYÖNANTAJILTA kysyttiin keinoja työllistämisen parantamiseen,on turha mainostaa itseään yhdenkään pellepoliitikon.Heitä EI kuunneltu.

Nuorisotakuu joka oli susi jo syntyessään ja pajatoiminta joka alkoi 1990 ja laajeni nuorista ammatti-ihmisiin ,kaikenikäisiin,on samaa sarjaa.Ne rahat joita vedätettiin kaikenkarvaisilla kurssien tarjoajilla jne.joista vaiettiin nopeasti,koska koko karmeus veronmaksajien rahojen haaskaamisesta olisi tullut ilmi.

Pekka Iiskonmaki

Ilman merkittäviä verojen kevennyksiä ei Suomen talous nouse. Ei kuntaduunari tarvitse kuutta esimiestä, kuten esim. Kouvolassa.

Ilman tervettä järjen käyttöä ei Suomi taatusti nouse nyt, eikä koskaan.

Toimituksen poiminnat