MikkoKiuttu

Espoosta yrittämisen pääkaupunki

Olen viimeisen kahden vuoden aikana tavannut työssäni useita kasvua hakevia yrittäjiä. Moni heistä on ollut espoolainen. Kaupunkimme on monella tapaa hyvä paikka yrittämiselle. Meillä on teknillinen korkeakoulu, toimiva infrastruktuuri ja useita erilaisia kaupunginosia. Ennen kaikkea Espoo on kehittyvä ja yrittäjämyönteinen kaupunki. Aina voi kuitenkin tehdä asioita vielä paremmin. Itse haluan toimia sen eteen, että kotikaupungistani tulee kiistaton yrittämisen pääkaupunki Suomessa ja Pohjois-Euroopassa. 

Sote-uudistuksen myötä kunnan tehtävät määritellään uudelleen. Itse näen, että yksi kuntien tärkeimmistä tehtävistä tulevaisuudessa on luoda hyvät edellytykset yrittämiselle. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimintamahdollisuuksien parantaminen tulee huomioida päätöksenteossa. Sitä kautta saamme uusia työpaikkoja, lisäämme kunnan vetovoimaa ja houkuttelemme uusia asukkaita. Työn ja toimeliaisuuden kautta kertyvillä verotuloilla voidaan turvata hyvät palvelut kaikille espoolaisille.

Yrittämisen esteitä tulee purkaa byrokratiaa ja lupaprosesseja keventämällä. Elinvoimapalveluita tulee kehittää niin, että kaavoitus-, lupa- ja sijoittamispalvelut saadaan yhden luukun periaatteen mukaisesti, ilman yrittäjien pompottelemista ja pitkiä käsittelyaikoja. Kaupungin tulee aktiivisesti toimia yhteistyön tiivistämiseksi yritysten, oppilaitosten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Yrittäjiä tulee kuulla päätöksenteossa ja kilpailevia yrityksiä on kohdeltava tasapuolisesti. Palvelusetelijärjestelmään on otettava mukaan myös pk-yrityksiä.

Lisäksi tarvitsemme kouluihin lisää yrittäjyyskasvatusta kaikilla kouluasteilla. Yrittäjälukion perustaminen Espooseen on itselleni erittäin keskeinen tavoite. Nuoria tulee innostaa yrittäjyyteen ja samalla tarjota kunnon eväitä siihen.

Huhtikuussa valitaan Espoolle suunta tulevalle neljälle vuodelle. Vaaleissa päätetään mihin suuntaan kaupunkia tullaan kehittämään ja minkälainen sen tulevaisuus on. Itse haluaisin olla tekemässä kotikaupungistamme entistä yrittäjämyönteisempää, sillä yrittäjämyönteinen Espoo on hyvinvoiva Espoo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Iiskonmaki

Yksittäinen kaupunki voi onnistua yrittämisessä, kun noudattaa lakeja ja unohtaa kateuden ja näkee yrittämisen voimavarana.

Esimerkkinä Suomessa on Keski ja pohjois-Pohjanmaa.

Toimituksen poiminnat